Recipes

Gnocchi met Aubergine en tomatensaus

31 oktober 2016  Arjan Avatar
Gnocchi met Aubergine en tomatensaus

Ingrediënten

ui 1
aubergine 1
blikken met tomatenblokjes (150g) 2
Gnocchi
Teentje knoflook 1
Peper
Zout
Olijfolie
Basilicumblaadjes
Ricotta

Het is weer tijd voor een overheerlijke pasta maaltijd! Zorg dat je bovenstaande ingrediënten klaar hebt liggen! Dan beginnen we snel met dit gnocchi recept.

Bereidingswijze

Voordat je begint controleer of je daadwerkelijk een aubergine hebt. Let op dit is zo’n paars stuk groente en dus niet die groene die men ook wel courgette noemt! Snijd deze aubergine door de midden en snijd elke helft nogmaals door de midden. Je hebt nu 4 kwarten aubergine. Deze snijd je netjes in plakjes. Wanneer je deze plakjes klaar hebt, gooi je deze in een vergiet of zeef en strooi je hier een flinke lading zout overheen. Hiermee halen we het vocht uit die krengen! Laat dit ongeveer een uurtje staan en begin met de overige taakjes.

Pak de ui en hak deze in halve ringen. Flikker deze vervolgens in een hapjespan met een flinke scheut olijfolie en laat de halve uienringen fruiten. Pak ondertussen alvast een knoflookteentje en bewerkt deze met je mes tot kleine stukjes. Deze gooi je bij de ui en fruit je tevens een paar minuten mee. Wanneer de ui goed gefruit is flikker je de twee blikken tomatenblokjes de inhoud van de blikken tomatenblokjes er doorheen. De blikken zelf gooi je uiteraard netjes bij het afval. Doe nu de deksel op de pan en smoor die zooi een paar minuten. Ondertussen ga je weer verder.

Afhankelijk van je snelheid (wacht ongeveer een uurtje) kun je de aubergines afspoelen met koud water. Dep vervolgens de natte aubergineplakjes droog met een doek of keukenrol. Vervolgens bak je deze plakjes in een koekenpan met, jawel, alweer een scheut olijfolie. Deze stukjes moeten lekker zacht worden en minder sponsig. Gooi hier tevens wat peper naar smaak op.

Gnocchi is niet zo moeilijk, maar voor de dreuzels onder ons hier alsnog een beschrijving. Bring water aan de kook en wanneer dit kookt dump je die gnocchi in het water. Laat dit ongeveer 3 minuten gaar koken.

Wanneer je alle bovenstaande stappen netjes gevolgd hebt kun je alle zooi in de tomatensaus flikkeren. Roer het aubergine/tomaten/gnocchi-mengsel lekker door elkaar. Pak nu de borden en schep op. Pleur er een flinke lepel ricotta bovenop en maak af met wat gescheurde basilicumblaadjes. Nu maar lekker smikkelen!

Servings

2

Prep

15 min

Cook

6 min

Favorite

No Comments

Leave a Reply