Recipes

Penne met tonijn en rucola

31 oktober 2016  Anja Westerhof Avatar
Penne met tonijn en rucola

Ingrediënten

volkoren penne 180 g
cherrytomaatjes 400 g
blikjes tonijn in olijfolie 2
takjes tijm 4
rode peper 1/2
pijnboompitten 10 g
rucola (beetje naar eigen smaak) 70 g
zout en peper

Bereidingswijze

Zet allereerst een pan met water op het vuur en wanneer het water kookt kan je de penne er in doen. Dit moet ongeveer 9-10 minuten koken, ik doe het zelf meestal iets korter omdat het later ook nog weer verder mee gaart in het gerecht. Ik hou meer van al dente pasta. Volg anders maar gewoon de instructies op de verpakking, dat is ook goed.

Snijd nu de rode peper doormidden en verwijder de zaadlijsten en snijd fijn. De cherrytomaten kan je gewoon doormidden snijden en de tijm takjes moeten even afgespoeld worden, daarna kan je de blaadjes van de takjes ritsen. Rooster vervolgens de pijnboompitten goudbruin in een wok of hapjespan, zonder olijfolie toe te voegen. Er zit al olie in de pitjes zelf. Hou ze wel goed in de gaten, want het ene moment lijkt er niks te gebeuren en het andere moment zijn ze te donker. Haal ze uit de pan wanneer ze mooi van kleur zijn en bewaar ze apart.

Verhit in dezelfde pan een beetje olijfolie en bak hierin de cherrytomaatjes, rode peper en tijm ongeveer 6 minuutjes. Je kan het nog een beetje op smaak brengen met zout en peper. Nu mag de tonijn toegevoegd worden, inclusief de olijfolie. Mocht je dit te veel vinden, dan kan je de tonijn een beetje laten uitlekken.

De penne is ondertussen ook wel klaar en kan je in de pan doen bij de rest. Verwarm alles nog zo’n 2 minuten en voeg dan het grootste gedeelte van de rucola toe, maar hou een beetje apart. Nu is het klaar om opgediend te worden!

Verdeel het gerecht over de borden en garneer het met de geroosterde pijnboompitjes en het laatste beetje rucola.

Dit is trouwens een ruim recept voor twee personen.

Favorite

No Comments

Leave a Reply