Recipes

Tonijn ovenschotel

16 juli 2020  Anja Westerhof Avatar
Tonijn ovenschotel

Ingredients

Kruimige aardappels 1kg
Grote ui 1
Teentjes knoflook 2
Rode peper 1
Tonijn in zonnebloemolie 2 blikjes
Courgette 1
Crème fraîche 1 bekertje (200 gram)
Nootmuskaat 1 theelepel
Kerriepoeder 1 theelepel
Paprikapoeder 1 theelepel
Chilipoeder 1/2 theelepel
Peper en zout een snufje
Cherrytomaatjes 200 gram
Rozemarijn 2 grote takjes
Geraspte extra belegen kaas 75 gram
Mozzarella 1 bol

Zoals jullie vast wel al gezien hebben ben ik gek op ovenschotels. Ook nu heb ik weer een heerlijk recept gevonden die ik graag met jullie wil delen. Benieuwd wat jullie er van vinden!

Als je wilt kan je de oven alvast gaan voorverwarmen op 220 graden, zelf doe ik dit altijd pas iets later. Voorverwarmen duurt niet zo lang. Ik begon eerst met het schillen van de aardappels, zoals je op de foto kan zien heb ik ze in kleine stukjes gesneden. Op deze manier hoef je ze ook niet zo heel lang te koken, met 5 minuutjes zijn ze wel gaar. Pas op dat je ze niet te gaar maakt, want dan gaan ze uit elkaar vallen.

Terwijl de aardappels op het vuur stonden, ben ik de courgette gaan snijden in kleine blokjes. De ui moet gesnipperd worden en de knoflookteentjes en rode peper mogen ook fijngesneden worden. Zelf doe ik er nooit een hele peper in en ook bijna geen chilipoeder, ik kan niet zo goed tegen pittig eten. Als alles gesneden is kan je een beetje olie in de pan verwarmen en beginnen met het aanfruiten van de uien, knoflook, rode peper en een snuf peper en zout. Voeg dan de courgette, (uitgelekte) tonijn, cherrytomaten en de kruiden toe en bak dit alles op middelhoog vuur voor ongeveer 5 minuten. Let er op dat je wel af en toe even roert. Hierna kan je de gekookte aardappelen toevoegen, samen met de crème fraîche en meng alles goed door elkaar.

Prep

20 min

Cook

25 min

Favorite

No Comments

Leave a Reply