Recipes

Pompoenschotel

24 oktober 2018  Anja Westerhof Avatar
Pompoenschotel

Ingredients

Pompoen 1kg
Gehakt 300 gr
Penne 300 gr
Knoflook 2 teentjes
Sjalotten (uien) 2
Tomatenblokjes 400 gr
Mozzarella 125 gr
Gedroogde tijm 1 theelepel

Als je nou echt gek bent op pompoen, dan moet je dit gerecht proberen! Pompoeniger dan dit kan haast niet. Voor ons was het misschien iets te veel van het goede, waardoor we nu voorlopig eerst weer klaar zijn met pompoen. Maar het smaakte wel goed! Ik vind het wel wat lastig om aan te geven hoe lang je met dit gerecht bezig bent, mij viel het enorm tegen. Ik zag op tegen het rottige klusje om de pompoen te snijden, maar dat viel uiteindelijk best mee. Ik had gekozen voor een flespompoen omdat je deze niet hoeft te schillen. Ik had hierdoor gedacht dat ik het gerecht vrij snel op tafel zou hebben staan, maar op de een of andere manier deed ik er toch vrij lang over en was ik super opgelucht toen de schotel op tafel stond.

 

Heel veel ingrediënten ben je er eigenlijk niet voor nodig. De meeste dingen zijn vaak wel al in huis te vinden, zoals de uien en knoflook. Gelukkig had ik ook nog penne en genoeg gehakt in huis, dus ik hoefde bijna niks meer te kopen.

 

 

 

In de meeste recepten waarbij een oven moet worden gebruikt, wordt direct aangegeven dat je je oven moet voorverwarmen. Ik zelf doe dat niet direct, aangezien de voorbereiding van dit gerecht nog best wel even duurt (snijden pompoen…) en het is onzin dat je oven al die tijd dan al aan staat. De mijne doet er in ieder geval niet zo lang over om op te warmen. Je kan dit gerust pas doen wanneer je ongeveer halverwege je pompoen bent. Oké, je begint dus met het snijden van de pompoen. Mocht je een andere pompoen gebruiken dan is het misschien verstandig om deze wel even te schillen. De schil van de flespompoen is vrij dun, daar merk je niks meer van als hij goed gaar is.  Je snijdt eerst de pompoen door om vervolgens het vruchtvlees te verwijderen en de pompoen in kleine stukjes te snijden. Verdeel de pompoenblokjes dan over bakplaat, leg er wel even een bakpapiertje onder. De knoflooktenen hoeven alleen maar even te worden gekneusd, deze kan dan gewoon tussen de pompoenblokjes leggen. Sprenkel er ook wat tijm overheen, samen met wat olijfolie. Dit is nu klaar om de oven in te gaan voor 30 minuten!

De volgende stap is om je water te koken voor de penne, doe dit gewoon volgens de verpakking. Snipper nu je uien mooi fijn en bak ze met een beetje olijfolie tot ze een beetje glazig zijn. Nu kan het gehakt er bij, dit hoef je alleen maar even rul bakken. Het gaat ook nog in de oven. Haal na 30 minuten de pompoen uit de oven, even testen of de blokjes lekker zacht zijn. Doe nu 3/4 van de pompoenblokjes in de keukenmachine en voeg hier de tomatenblokjes aan toe. Even pureren tot het een mooie gladde massa is. De achtergehouden pompoenblokjes kan je nu samen met de pompoen-tomatensaus door je gehakt roeren.

Voeg ook de penne hier aan toe wanneer deze klaar is. Nu alleen nog op smaak maken met een beetje peper en zout en daarna kan alles in de ovenschaal. Snijd of scheur de mozzarella in stukjes en verdeel dit over de herfstschotel. Bak de schotel in ongeveer 20 minuten in de oven en dan is het aanvallen!!

 

 

 

 

 

 

 

Bron: www.cookameal.be

 

 

Servings

4

Prep

25 min

Cook

50 min

Favorite

No Comments

Leave a Reply