Recipes

Winterse ovenschotel

10 september 2017  Anja Westerhof Avatar
Winterse ovenschotel

Ingrediënten

Aardappels 1 kg
Melk 100 ml
Katenspek 75 gr
Gehakt 300 gr
Rode paprika 1
Winterpeen 250 gr
Tomatenpuree 1 blikje
Ui 1
Champignons 250 gr
Paprikapoeder 1 theelepel
Knoflook 1 teentje
Peper en zout een snufje

Mmmmm, oke dit moet een winter ovenschotel voorstellen maar wij hebben hem midden in de zomer gegeten en weet je wat…..smaakt prima!Er zit gehakt in met champignons en paprika onder een laagje puree en katenspek. Heerlijk!

Ik heb eerst weer het water opgezet, dit keer voor de aardappels die even 20 minuten gekookt moeten worden. Snijdt ondertussen de ui, knoflook, winterpeen en paprika in stukjes en de champignons in plakjes. Wanneer de aardappels gekookt zijn giet je het water af en stamp je ze met de stamper fijn. Op gevoel even een beetje melk toevoegen, misschien ben je niet alles nodig. Dit verschilt per aardappel. Ik heb er ook nog een klontje boter aan toegevoegd, dit maakt de puree wat romiger. Nu nog even op smaak maken met peper en zout. 

 

 

Verwarm nu de oven voor op 200 graden. Bak je knoflook, ui en wortel tot jij het gaar genoeg vind. Nu kan ik wel zeggen 2 minuten maar daar hou ik mijzelf ook nooit aan. Voeg vervolgens het gehakt toe en bak dit mee tot het bruin wordt. Doe de paprika er nu nog bij en bak alles nog even. De champignons bak ik vaak even apart omdat hier zoveel vocht bij vrij komt en je dit dan nog kunt afgieten.

 

 

 

Roer de tomatenpuree, paprikapoeder en de champignons door het gehaktmengsel en meng alles goed door elkaar. Breng ook dit nog even op smaak met zout en peper. Schep alles in de ovenschaal en verdeel de aardappelpuree er over heen. Ik heb de plakjes katenspek er direct op gedaan maar ik raad aan om het er ongeveer halverwege op te leggen anders worden ze wel  heel snel bruin in de oven.

De schotel gaat zo’n 25 minuten in de oven en dan aanvallen maar!

Servings

4

Prep

50 min

Cook

25 min

Favorite

No Comments

Leave a Reply