Gebakken aardappeltjes maar dan anders!
Ingrediƫnten
Aardappels | 450-500 gr | |
Spekreepjes | 100 gr | |
Prei | 1/2 | |
Kleine ui | 1 | |
Geraspte kaas | Handje | |
Paprikapoeder | 1 theelepel | |
Kerriepoeder | Snufje | |
Peper en zout |
Eens een keer iets anders dan gewone gekookte of gebakken aardappels? Dan moet je echt deze variant een keer proberen, met onder andere spek en prei. Het is geen grote portie voor 2 personen, je zou er nog een lekkere salade of een stokbroodje bij kunnen serveren.
Ik heb voor dit recept trouwens nieuwe aardappels gebruikt (nieuwe oogst), die vind ik persoonlijk erg lekker voor het opbakken en het is er de tijd voor nu. Maar gewone aardappels zijn er ook prima voor. Allereerst schil je de aardappels even en snijdt ze in blokjes. Vervolgens snijdt je de prei en ui in stukjes. Bak de spekreepjes in ongeveer 5 minuten knapperig en bruin. Haal de spekjes dan uit de pan en doe de aardappelblokjes in de pan en bak ze in het vet dat uit de spekreepjes is gekomen.
Bak de aardappelblokjes samen met de kruiden ongeveer 16-17 minuten. Na een paar keer proeven heb ik wat zout en peper toegevoegd maar ik proefde de paprikapoeder niet heel duidelijk vond ik. Nu had ik nog een zakje met aardappelkruiden liggen van Silvo geloof ik en daar heb ik een beetje van toegevoegd. Dit hoef je natuurlijk niet te doen, maar tijdens het koken moet je gewoon af en toe even proeven of het voor jou de juiste smaak heeft.
Nog even zo’n 3 minuten bakken en het is alweer klaar!
No Comments