Recipes

Gebakken aardappeltjes maar dan anders!

4 juli 2017  Anja Westerhof Avatar
Gebakken aardappeltjes maar dan anders!

Ingrediƫnten

Aardappels 450-500 gr
Spekreepjes 100 gr
Prei 1/2
Kleine ui 1
Geraspte kaas Handje
Paprikapoeder 1 theelepel
Kerriepoeder Snufje
Peper en zout

Eens een keer iets anders dan gewone gekookte of gebakken aardappels? Dan moet je echt deze variant een keer proberen, met onder andere spek en prei. Het is geen grote portie voor 2 personen, je zou er nog een lekkere salade of een stokbroodje bij kunnen serveren.

Ik heb voor dit recept trouwens nieuwe aardappels gebruikt (nieuwe oogst), die vind ik persoonlijk erg lekker voor het opbakken en het is er de tijd voor nu. Maar gewone aardappels zijn er ook prima voor. Allereerst schil je de aardappels even en snijdt ze in blokjes. Vervolgens snijdt je de prei en ui in stukjes. Bak de spekreepjes in ongeveer 5 minuten knapperig en bruin. Haal de spekjes dan uit de pan en doe de aardappelblokjes in de pan en bak ze in het vet dat uit de spekreepjes is gekomen.

Bak de aardappelblokjes samen met de kruiden ongeveer 16-17 minuten. Na een paar keer proeven heb ik wat zout en peper toegevoegd maar ik proefde de paprikapoeder niet heel duidelijk vond ik. Nu had ik nog een zakje met aardappelkruiden liggen van Silvo geloof ik en daar heb ik een beetje van toegevoegd. Dit hoef je natuurlijk niet te doen, maar tijdens het koken moet je gewoon af en toe even proeven of het voor jou de juiste smaak heeft.

Ik heb wel even een deksel op de pan gedaan zodat de aardappels goed garen. Voeg dan de prei, ui, spekreepjes en een beetje geraspte kaas toe.

 

 

 

 

 

 

 

 

Nog even zo’n 3 minuten bakken en het is alweer klaar!

Servings

2

Prep

5 min

Cook

20 min

Favorite

No Comments

Leave a Reply