Oosterse pompoensoep
Ingrediënten
ui | 1 | |
knoflook | 1 | |
oosterse kruiden naar keuze (een flinke theelepel van komijn, korianderpoeder, gemalen gember, koemjit, enz.) | ||
pompoen | 1 | |
(tuinkruiden)bouillon | ongeveer 1 liter | |
kokosmelk | ||
citroensap | ||
zout | ||
peper | ||
verse koriander | ||
evt. citroenblad | ||
evt. rode peper (zonder pitjes) |
Bereiding
Was de pompoen, snijd hem in stukjes en verwijder de pitten (hij hoeft niet geschild). Fruit de ui, knoflook en peper
Voeg de oosterse kruiden toe. Bak de stukjes pompoen een paar minuten mee
Voeg de bouillon toe; zorg dat de pompoen helemaal onder water staat. Breng dit aan de kook en laat het een half uur doorkoken. Kook eventueel een citroenblad mee
Pureer het geheel met de staafmixer.
Voeg wat kokosmelk toe, een scheutje citroensap en een beetje zout en peper.
Serveer het geheel met verse koriander en brood.
No Comments