Recipes

Oosterse pompoensoep

31 oktober 2016  Renske Avatar
Oosterse pompoensoep

Ingrediënten

ui 1
knoflook 1
oosterse kruiden naar keuze (een flinke theelepel van komijn, korianderpoeder, gemalen gember, koemjit, enz.)
pompoen 1
(tuinkruiden)bouillon ongeveer 1 liter
kokosmelk
citroensap
zout
peper
verse koriander
evt. citroenblad
evt. rode peper (zonder pitjes)

Bereiding

Was de pompoen, snijd hem in stukjes en verwijder de pitten (hij hoeft niet geschild). Fruit de ui, knoflook en peper

Voeg de oosterse kruiden toe. Bak de stukjes pompoen een paar minuten mee

Voeg de bouillon toe; zorg dat de pompoen helemaal onder water staat. Breng dit aan de kook en laat het een half uur doorkoken. Kook eventueel een citroenblad mee

Pureer het geheel met de staafmixer.

Voeg wat kokosmelk toe, een scheutje citroensap en een beetje zout en peper.

Serveer het geheel met verse koriander en brood.

Servings

2

Prep

15 min

Cook

30 min

Categories

Favorite

No Comments

Leave a Reply