Recipes

Belachelijk lekker lentestamppotje!

3 maart 2017  Anja Westerhof Avatar
Belachelijk lekker lentestamppotje!

Ingrediënten

Kruimige aardappels 1 kg
Cherrytomaatjes 1 bakje
Rucola 70 gr
Feta 100 gr
Rode pesto 1 potje (90gr)
Warme melk 150 ml
Zout/Peper

Bereidingswijze:

Bij een stamppotje horen natuurlijk aardappels, dus zet je pan met water maar alvast op en begin ondertussen met het schillen van de aardappels. In ongeveer 20 minuten moeten ze wel gaar zijn. De cherrytomaatjes kunnen even gehalveerd worden en verdere voorbereidingen hoeven er eigenlijk niet getroffen te worden.

Je bent voor dit gerecht eigenlijk maar erg weinig ingrediënten nodig en toch kan ik haast wel zeggen dat deze maaltijd wel tot 1 van onze favorieten behoort.

Wanneer de aardappels gaar zijn giet je het vocht af en voeg je de warme melk en rode pesto toe. Nu alleen nog even stampen tot het een mooie fijne zachte puree is. Breng het een beetje op smaak met zout en peper.

Nu kan de pan terug op het vuur en mogen de cherrytomaatjes en rucola erbij, je hoeft het maar ongeveer 3 minuten mee te verwarmen maar blijf het goed doorroeren want het heeft de neiging om een beetje aan te bakken aan de bodem.

Klaar! Feta er over brokkelen en smullen maar!

 

Servings

4

Prep

10 min

Cook

25 min

Favorite

No Comments

Leave a Reply