Belachelijk lekker lentestamppotje!
Ingrediënten
Kruimige aardappels | 1 kg | |
Cherrytomaatjes | 1 bakje | |
Rucola | 70 gr | |
Feta | 100 gr | |
Rode pesto | 1 potje (90gr) | |
Warme melk | 150 ml | |
Zout/Peper |
Bereidingswijze:
Bij een stamppotje horen natuurlijk aardappels, dus zet je pan met water maar alvast op en begin ondertussen met het schillen van de aardappels. In ongeveer 20 minuten moeten ze wel gaar zijn. De cherrytomaatjes kunnen even gehalveerd worden en verdere voorbereidingen hoeven er eigenlijk niet getroffen te worden.
Wanneer de aardappels gaar zijn giet je het vocht af en voeg je de warme melk en rode pesto toe. Nu alleen nog even stampen tot het een mooie fijne zachte puree is. Breng het een beetje op smaak met zout en peper.
Nu kan de pan terug op het vuur en mogen de cherrytomaatjes en rucola erbij, je hoeft het maar ongeveer 3 minuten mee te verwarmen maar blijf het goed doorroeren want het heeft de neiging om een beetje aan te bakken aan de bodem.
Klaar! Feta er over brokkelen en smullen maar!
No Comments