KHA courgettesoepje!
Ingrediënten
Doperwten | 200 gr | |
Courgette | 1 | |
Ui | 1 | |
Knoflook | 1 teen | |
Rode peper | 1 | |
Water | 800 ml | |
Bouillonblokjes | 2 | |
Crème fraîche | 100 ml |
Deze keer gekozen voor een koolhydraatarm soepje! Normaal maak ik hem met 1 of 2 aardappels er in, maar het leek me fijn om zo af en toe wat minder koolhydraten te eten, dus nu zijn de aardappels vervangen voor doperwten.
Bereidingswijze:
Snipper de ui, knoflook en rode peper fijn en snijd de courgette in blokjes.
Fruit vervolgens de ui, knoflook en rode peper aan met een klein beetje olie in een soeppan.
Bak de courgette mee en voeg de erwten toe. Ik heb gewoon diepvries erwtjes gebruikt voor dit gerecht.
Voeg het water toe en doe vervolgens de bouillonblokjes erbij. Nu is het alleen nog maar wachten tot het water kookt. Zodra het kookt kan je het van het vuur halen en pureren met de staafmixer. De velletjes van de erwtjes kreeg ik zelf niet helemaal weg maar ik vond dat geen probleem.
Je kan de crème fraîche gewoon boven op de soep serveren, maar ik heb er zelf voor gekozen om het door de soep mee te pureren.
Klaar!
No Comments