Recipes

Gevulde courgette met tonijn

10 april 2017  Anja Westerhof Avatar
Gevulde courgette met tonijn

Ingrediënten

Courgette 2
Tonijn in zonnebloemolie 1 blikje
Ui 1
Paprika 1/2
Parmezaanse kaas naar eigen smaak
Knoflook 1 teentje
Zout/Peper naar eigen smaak

Mmmm, daar is de courgette weer! Een groente die ik best vaak gebruik in mijn gerechten, het is niet duur, heeft geen extreme smaak, is wel een lekker en gezond product en het past gewoon bijna overal bij. Ik had alleen nog nooit een gevulde courgette gegeten en was ook wel een beetje bang dat ik het te veel van het goede zou vinden om zo’n hele courgette op te knagen…maar wauw dit is echt lekker! Wij gaan het zeker nog eens weer eten en misschien verzin ik er nog wel een andere variant op.

Bereidinswijze:

Ik snijd altijd eerst alle groenten, de ui, paprika en het knoflookteentje mogen lekker fijn gesnipperd worden. Daarna kan je de courgettes gaan halveren en het vruchtvlees er uit halen met een lepel. Dit zorgt er voor dat de vulling er mooi in past.

  Vervolgens doe je de ui, paprika en knoflook in een middelgrote schaal en voeg je hier de tonijn aan toe. Je hebt niet alle zonnebloemolie uit het blikje nodig, dus giet hier eerst een beetje uit. Alles nu even door elkaar roeren en je hebt een mooie vulling voor de courgettes.

Wanneer je de vulling verdeeld hebt over de courgettes hoeft alleen de geraspte parmezaanse kaas er nog maar over en dan kunnen ze voor 15 minuutjes in de oven!

Super makkelijk gerecht dus…pff en het eindresultaat mag er zijn al zeg ik het zelf!

Servings

2

Prep

10 min

Cook

15 min

Favorite

No Comments

Leave a Reply