Recipes

Ontbijt of Lunch?

11 april 2017  Anja Westerhof Avatar
Ontbijt of Lunch?

Ingrediƫnten

Broccoli 300 gr
Rode ui 1
Gerookte zalm 150 gr
Amandelen handje
Eieren 4
30+ kaas 4 plakjes
Brie paar plakjes
Zout/peper naar smaak
Knoflookpoeder naar smaak

Ik heb dit gerecht leren kennen als iets om te eten als ontbijt, maar zelf heb ik het liever voor de lunch omdat ik ’s morgens nog geen zin heb in broccoli en zalm.. Maar goed, die keuze mag je dus zelf maken. Het kan beide. Het is weer een lekker koolhydraatarm gerecht.

Bereidingswijze:

Direct maar weer een pannetje met water op het vuur zetten om aan de kook te brengen voor de broccoli. Snijdt ondertussen de broccoli in kleine roosjes en kook ze dan even kort.

De ui kan je gewoon in dunne ringen snijden en de amandelen moeten even in stukjes gehakt worden. Van de zalm heb ik ook zalmsnippertjes gesneden en de plakjes kaas gewoon in stukjes gescheurd.

Nu kan er een drupje olie of vloeibare boter in de pan, je begint nu met het kort wokken van de ui, broccoli en amandelen, op een hoog vuur.

Daarna (om in arjan zijn termen te blijven :P) flikker je alles in de pan, de eieren, de zalm en de twee kaassoorten. De brie heb er een beetje verkruimeld in gedaan. Nu een beetje zout, peper en knoflookpoeder er door en dan gewoon af en toe omscheppen tot de ei goed gaar is.

Nu heb je een heerlijk roerei gerecht!

Servings

2

Prep

10 min

Cook

15 min

Favorite

No Comments

Leave a Reply