Recipes

Frisse aardappelsalade

21 februari 2017  Anja Westerhof Avatar
Frisse aardappelsalade

Ingrediënten

Eieren 2
Tonijn 1 blikje
Mayonaise 2 tl
Aardappels 300 gr
Ui 1/2
Paprika 1/2
Zout/Peper
Kerriepoeder 1 tl
Peterselie 1

Bereidingswijze:

Een zeer simpel  en ook erg lekker gerecht! En dat zeg ik…terwijl ik totaal niet van koude salades hou. 😛 Vandaag laat ik jullie zien hoe je een lekkere en goed gevulde aardappelsalade maakt met onder andere tonijn.

De eerste stap is weer om water te koken, dit keer een pan voor je eieren (die je ongeveer 8 minuten moet koken) en een pan water voor de aardappels. Schil de aardappels en kook ze in zo’n 20 minuten gaar. Snijd de ui en de paprika in stukjes en wanneer de eieren en de aardappels gekookt zijn (en een beetje afgekoeld, aangezien het anders misschien wat pijnlijk is voor je vingers..)snijd je deze ook in stukjes.

Nu komt het allermakkelijkste gedeelte! Doe de paprika, ui en aardappels in een schaal en voeg daar de tonijn, ei, mayo, zout, peper, peterselie en kerrie aan toe. Gewoon nog even alles goed door elkaar mengen en je salade is klaar om te serveren.

De salade is koud en warm lekker. Je kunt er een lekker stokbroodje bij serveren en smullen maar!

Een ideaal gerecht voor een warme zomerdag (of een andere dag, gewoon omdat het kan 😉 )

Tip: voor de verandering kan je er ook eens augurkjes of stukjes appel aan toevoegen.

 

Beetje te veel paprika gebruikt de 1e keer, ik had de andere 1/2 niet meer nodig voor een ander gerecht dus heb een hele gebruikt, maar dat is toch een beetje te veel..

Servings

2

Prep

25 min

Favorite

No Comments

Leave a Reply