Verrrrukkkelijke tomaten risotto
Ingrediƫnten
Spekblokjes | 150 gr | |
Courgette | 1 | |
Tomatenblokjes | 1 blik | |
Ui | 1 | |
Knoflook | 2 teentjes | |
Risottorijst | 200 gr | |
Groentebouillon | 750 ml | |
Parmezaanse kaas | 50 gram | |
Zwarte peper |
Bereidingswijze:
Als eerste stap zou ik beginnen met het opzetten van een pan water voor je groentebouillonnetje, het aan de kook krijgen duurt toch altijd net even langer dan je denkt van tevoren. Nu kan je beginnen met het bakken van de spekblokjes, er hoeft geen olie of ander vet in de pan omdat de spekjes zelf al genoeg vet bevatten. Gewoon droog bakken dus. Ondertussen kan je alvast de ui snipperen en de knoflookteentjes fijn snijden. Ook de courgette mag gesneden worden, in blokjes. Dit alles kan je toevoegen aan de spekjes. Schep het regelmatig om en bak alles tot de ui glazig wordt.
De risotto rijst hoeft niet zoals andere rijst voorgekookt te worden, maar deze kan je gewoon toevoegen aan de groenten in de pan. Je bakt het al omscheppend mee tot de rijstkorrels glazig worden. Vervolgens kunnen de tomatenblokjes in de pan en roer je alles even door. Zorg dat je je groentebouillon wel de hele tijd tegen de kook houdt. Je kunt nu soeplepel voor soeplepel de bouillon toevoegen aan de risotto. Elke keer wanneer de bouillon bijna helemaal is opgenomen door de rijst moet je er weer een soeplepel aan toevoegen.
Dit herhaal je net zo lang tot je rijst gaar is. Soms hou je een beetje bouillon over en soms ben je juist alles nodig. Ik voeg vaak nog wel een snufje peper toe aan de risotto, gewoon zelf even voorproeven en kijken wat je lekker vind.
Nu alleen nog een beetje parmezaanse kaas er over en klaar is je verrrukkelijke tomaten risotto!
Eet smakelijk!
No Comments