Recipes

Mihoen met kip en groente

12 februari 2017  Anja Westerhof Avatar
Mihoen met kip en groente

Ingrediënten

Kipfilet 300 gr
Noedels 150 gr
Winterpeen 1
Prei 1
Taugé 125 gr
Maggi zakje (zie foto) 1
Olie
Kipkruiden

Bereidingswijze:

In welke volgorde je je eten maakt is voor iedereen natuurlijk verschillend, dus dat moet je ook zelf maar even bepalen. Persoonlijk vind ik het fijn om altijd eerst de groenten te snijden omdat daar vaak nog best wat tijd in gaat zitten. En vooral bij dit gerecht, het is namelijk de bedoeling dat je de wortel in de vorm van spaghetti slierten maakt. Nu kan je er voor kiezen om dit met de dunschiller of kaasschaaf te doen (ze worden dan wel vrij breed), maar mijn voorkeur ging uit naar een speciaal apparaatje hiervoor (een Spiralina, gekocht bij het Kruidvat). Je moet alleen niet doen wat ik deed…er staat in de omschrijving precies beschreven hoe je de mesjes kunt verwijderen om het juiste mesje er vervolgens weer in te plaatsen en ze raden aan om niet met je vingers aan het mesje te komen, want deze is erg scherp! Inderdaad….mijn vingers schoten uit bij het verwisselen, zo recht het mesje in. Mijn eerste ervaring met de Spiralina was dus niet zo goed. Maar eenmaal met het juiste mesje er op is het best een leuk ding. Je haalt het kopje en kontje van je wortel er af en zet hem dan vervolgens op het mes van de Spiralina en nu draaien maar.                                                                                                                                                                                          

Je kunt dit ook uitbesteden (zoals ik heb gedaan), het kost best nog wel wat kracht namelijk. Uiteindelijk heb je wel hele mooie spaghetti slierten gemaakt van je wortel!

De prei stengel snijdt je gewoon even in ringen, zo grof of fijn als je zelf prettig vind. De kipfilet snijdt je vervolgens in blokjes marineer je lekker met kipkruiden en een scheutje olie.

Zet nu een flinke pan met water op hoog vuur en zorg dat het aan de kook komt, zodra dit gebeurt zet je het vuur uit en kan de mihoen er in. Je laat het even 4 minuutjes wellen en giet het daarna af en spoelt het af met koud water.

Het bakken van de kip is zo gedaan, even op hoog vuur doe ik meestal. Het hoeft niet bruin gebakken te worden ofzo, gewoon zodat het net gaar is. Het gaat namelijk straks nog meegebakken worden met de rest en als je het nu al te lang bakt is het op het eind kurkdroog. Ik haal de kip altijd weer uit de pan als het klaar is en leg het even op een stukje aluminiumfolie, zodat ik de groente even apart kan wokken. Dus nu gaan de wortel en de prei in de pan, dit wok je net zo lang tot je het zelf lekker vind. Ik vind het wel fijn als de wortel echt gaar is. Nu kan de mihoen toegevoegd worden om het mee te bakken, na een paar minuten kan je ook de kip toevoegen, het zakje kruiden en op het laatst ook de taugé. Zelf vind ik het lekker als deze nog een beetje knapperig blijft.

Alles goed blijven doorroeren zodat het niet aanbakt en wanneer alles goed verwarmt is kan je het mooi opdienen en heerlijk genieten van deze superlekkere (en volgens mij ook redelijk gezonde) mihoen!

 

Oh ja…van de wortel slierten zie je op het eind niet veel terug, het worden uiteindelijk gewoon kleine stukjes… 🙁

Favorite

No Comments

Leave a Reply