Recipes

Ovenheerlijke Lasagne met diverse groenten en gehakt

9 februari 2017  Arjan Avatar
Ovenheerlijke Lasagne met diverse groenten en gehakt

Ingredieënten

paprika's (bij voorkeur geel en groen) 2
ui 1
gehakt (half om half of vega gehakt) 250gr
melk 200 ml
Sugo (fles met tomatensaus) 500 ml
bakje champignons Half
Italiaanse kruiden Snufje
peper & zout Snufje
lasagne bladen Pakje
geraspte kaas Pakje

Bereidingswijze

Het is weer tijd voor een ovenheerlijke lasagne! Om te beginnen pakken we een braadpan en gooien daar al het gehakt in. Dit doen we zonder olijfolie, want het gehakt is vet genoeg van zichzelf. Laat dit lekker gaar bakken en snijd ondertussen de paprika’s, champignons en de ui in stukjes. Zodra het gehakt mooi bruin is flikkeren we deze gezonde groenten erbij en laten het geheel even lekker doorbakken.

Roer het mengsel van groentes en gehakt af en toe wel goed door anders wordt dit wel erg zwart (niet racistisch bedoeld, maar dit smaakt gewoon niet zo lekker…)

Om alvast wat wachttijd te besparen warmen we nu de oven alvast voor op 200 graden. Natuurlijk wel 200 graden Celcius en niet 200 graden Fahrenheit anders schiet het niet echt op…

Wanneer de groenten een beetje lekker doorbakken zijn gooien we de inhoud van de fles Sugo door het geheel heen. Dit laten we lekker warm worden. Nu moet de melk erbij. Wat ik zelf altijd doe is de melk in de lege fles Sugo gieten, even goed schudden met de dop erop, en hopla in de pan dumpen. Het voordeel hiervan is dat de fles daarna mooi schoon is en het scheelt weer een maatbeker afwassen!

Roer dit geheel goed door en voeg zout, peper en Italiaanse kruiden naar smaak toe. Hopla de saus is klaar!

Nu alleen nog de oven in!

Nu alleen nog de oven in!

Nu pakken we een ovenschaal en gaan we deze om en om vullen met eerst een laag saus gevolgd door lasagne bladen. Dit doen we een paar keer en we eindigen vervolgens met een laagje saus. Voordat we dit geheel in de oven kunnen zetten gooien we de inhoud van een pakje geraspte kaas hier boven op en verspreiden dit netjes over de bovenkant.

De lasagne kan de oven in!

Als het goed is kunnen we dit nu in de oven doen en 45 minuten laten bakken. Controleer altijd even of de kaas een goudbruin kleurtje heeft en of de lasagne bladen gaar zijn door er even met een vork in te prikken. Indien dit het geval is zou ik zeggen, lekker gaan smikkelen!

Lasagne groente gehakt

 

Servings

4

Prep

30 min

Cook

45 min

Favorite

No Comments

Leave a Reply