Recipes

Quiche

23 januari 2017  Anja Westerhof Avatar
Quiche

Ingredients

Bladerdeeg 5 plakjes
Gegrilde groenten (ontdooid) 450 gr
Rode uien 300 gr
Eieren 4
Ricotta 250 gr
Olijfolie 4 el
Platte peterselie 20 gr
Bosui 3
Parmezaanse kaas 80 gram

Je hebt voor dit recept ook nog een quichevorm nodig en ik raad aan om gewoon net zo’n soort bakvorm te nemen als die je gebruikt voor een taart, maar dan met kartelrandje. Ik heb namelijk de ovenschaal van rudolph’s bakery gebruikt en die is wat dikker en ik denk dat dat de reden is dat mijn bodem niet gaar geworden is… 🙁

Bereidingswijze:

Spreid je bladerdeeg plakjes even uit zodat ze kunnen ontdooien. Ondertussen kan je de oven alvast laten voorverwarmen op  180 graden. Wanneer het bladerdeeg ontdooit is bekleedt je de quichevorm ermee. Ik had wat meer plakjes nodig, maar het was ook de eerste keer voor mij dus misschien heb ik het niet heel logisch gedaan…

Pak nu een vergiet en doe daar je ontdooide gegrilde groenten in zodat ze kunnen uitlekken. Het is beter om ze ook nog even droog te deppen  met keukenpapier. Nu kan je de rode uien en de bosuitjes in ringen gaan snijden. Met de parmezaanse kaas kan je er voor kiezen om zelf je kaas te gaan raspen door een stuk te kopen, maar ik heb voor de makkelijke weg gekozen en heb gewoon een zakje geraspte parmezaanse kaas gebruikt.

Klop nu de eieren los en mix hier de bosui, parmezaanse kaas en ricotta doorheen. Dit is op zich al een lekker mengseltje…je kan het nog een beetje op smaak brengen met zout en peper. Verdeel nu de helft van het eimengsel over de bodem van je quichevorm, daar bovenop doe je de gegrilde groenten en daar bovenop de rest van het eimengsel. Leg nu de rode uien er boven op en druk het licht aan.

De quiche zou gaar moeten worden in 50 minuten in het midden van je oven…de mijne heeft er iets langer in gezeten en toen bleek de bodem dus nog niet gaar te zijn. Maar ik denk dat dit door de dikte van mijn vorm is gekomen. De inhoud van de quiche was wel gaar. Mocht de bovenkant te donker worden dan  kan je hem even afdekken met aluminiumfolie.

Nu alleen nog even de peterselie olie maken! Je doet gewoon de olie bij de peterselie, zet de staafmixer er op en that’s it! Ook dit kan je nog op smaak brengen met peper en zout. Doe deze olie er pas vlak voor het uitserveren op.

Enjoy!

Servings

4

Prep

15 min

Cook

50 min

Favorite

No Comments

Leave a Reply