Recipes

Pittig stoofpotje met kip en mais

31 oktober 2016  Anja Westerhof Avatar
Pittig stoofpotje met kip en mais

Ingrediënten

ui 1
teentje knoflook 1
chilipoeder (of meer naar smaak) 1/2 theel.
kerriepoeder 1 theel.
kipfilets in blokjes 2
iets kruimige aardappels 1 kg
blik gepelde tomaten 1
wortel 1
blikje mais, uitgelekt 1
kippenbouillon 200 ml
verse spinazie 100 g

Oke, het is best een beetje werk…maar dan heb je ook echt iets lekkers! Het is een recept voor 4 personen, sommige mensen beweren dat je dit in 30 minuten kan maken maar bij mij blijkt het toch altijd net iets langer te duren…dus neem er de tijd voor.

Bereidingswijze

De ui moet even gesnipperd worden dus daar kan je eerst mee beginnen, het knoflookteentje kan je er geperst bij doen maar ook gesnipperd. Het is maar net wat je zelf het handigste en lekkerste vind. De 2 kipfiletjes mogen even in blokjes gesneden worden en kunnen dan met 2 eetlepels (ongeveer) zonnebloemolie mooi goudbruin gebakken worden in je stoofpannetje. Zet ondertussen even een pannetje met 200 ml water op het vuur en voeg hier het blokje kippenbouillon aan toe. Oh ja de aardappels moeten natuurlijk geschild worden en even in plakken gesneden worden, het is handig om dit van te voren te doen. Doe dit ook met de wortel (schillen en in plakken snijden).

Oke verder met het bakken…in de pan met kip kan je nu de ui, knoflook, chili-en kerriepoeder toevoegen. Even een beetje doorbakken en dan mag je de aardappels, gepelde tomaten, wortel en mais er aan toevoegen en schenk ook de kippenbouillon erbij. Laat dit alles ongeveer 15 minuten pruttelen met de deksel op de pan tot de aardappels gaar zijn. Oke, eerlijk is eerlijk..misschien duurt het iets langer. Ik hou er zelf van dat de wortel echt gaar is en niet meer hard is, maar dit moet je even voor jezelf bekijken. Gewoon af en toe even testen.

Als alles gaar is kan de je de spinazie toevoegen en laten slinken. Plet de aardappels licht zodat ze het kookvocht opnemen. Breng als laatste alles op smaak met zout en peper.

Tijd om uit te serveren…eet smakelijk!

Favorite

No Comments

Leave a Reply